top of page

Stöd vårt arbete för att stötta fler från utsatthet i Uganda till ett bättre liv genom löpning.

The Ugandan Athletes Fund Academy (UAFA) är en ideell friidrottsförening i Uganda/Kenya för utsatta ungdomar, främst i åldern 15-20 år. Genom åren har mer än 100 ungdomar fått hjälp av organisationen
och flera har genom sitt friidrottande kommit in på utbildningar i Uganda och USA och några är idag bland världseliten. Vi har en Camp i Iten kenya ligger på ca 2400m höjdmeter och och vår Camp i kapchorwa på höghöjd (2600m) i Kapchorwa, Uganda.

 

Löparna ligger på tider omkring Sverigeeliten bland seniorer på sina distanser. Vi har löpare som Lovisa Kissa 19 år en ung talang (35 min på 10000m och 74min på 21.1km) och Oscar Niyonzima 20 år (28.40 på 10.000m och 63.10 på 21,1km). Som har med UAFA:s hjälp tagit sig från hemlöshet till en stabil
löparvardag och en ljusare framtid!

Hjälp utsatta ungdomar i Uganda att blomstra - Skänk en gåva till UAFA och delta i Runacademys magsutmaning!

 

Vi står inför en viktig uppgift att ge ljus och hopp till utsatta ungdomar i Uganda. Dessa unga individer kämpar mot utmaningar som ingen borde behöva möta i sin ungdom. De möter fattigdom, brist på utbildning och otillräcklig tillgång till grundläggande resurser. Men vi kan göra en verklig skillnad i deras liv.

 

Vi presenterar därför en spännande möjlighet för dig att engagera dig och vara en del av denna förändring. Runacademys magsutmaning ger dig chansen att göra en direkt inverkan på livet hos dessa utsatta ungdomar. Genom att delta och donera kan du bidra till att förbättra deras framtid och ge dem en rättvis chans att blomstra.

 

Varför ska du delta? Här är några anledningar:

 

1. Skapa en positiv effekt: Genom att ge pengar UAFA kan du hjälpa till att bryta den nedåtgående cykeln av fattigdom och ge dem möjligheten att nå sin fulla potential. Din insats kan göra skillnad i deras liv och hjälpa dem att skapa en bättre framtid.

2. Bekämpa fattigdom: Fattigdom är ett av de största hindren för utsatta ungdomar att kunna förverkliga sina drömmar. Genom att donera till vår insamling via Runacademys magsutmaning kan du bidra till att skapa ekonomiska möjligheter för dessa ungdomar genom att stödja vårt projekt som främjar företagande och yrkesutbildning. Du ger dem verktygen de behöver för att bryta sig loss från fattigdomens bojor.

 

3. Bygg starka samhällen: När vi investerar i ungdomars framtid, investerar vi också i samhällenas utveckling. Utsatta ungdomar är en viktig resurs för att bygga hållbara samhällen och framtida ledare. Genom att donera och delta i Runacademys magsutmaning hjälper du till att skapa starka samhällen som kan trivas och växa.

 

Varje insats räknas, och det är lätt att donera och delta i Runacademys magsutmaning. Sprid ordet till familj, vänner och kollegor. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för dessa ungdomar och ge dem en ljusare framtid.

 

Ge din gåva idag och ta del av Runacademys magsutmaning för att stödja utsatta ungdomar till en ljusare framtid genom löpning.

Pengarna kommer att gå till mat och boende. Samt hjälpa två av våra bästa löpare Oscar och Lovisa att komma till Sverige och tävla på Lidingöloppet och Stockholm halvmaraton i september 2023. 

 

 

 

 

Swisha en gåva till 073 955 93 01 (100% går oavkortat till ungdomarna i UAFA)

Eller via PayPal genom att klicka på donations knappen OVAN (PayPal tar 3,4% + fast avgift på 3.25 SEK)

Vi slår ihop summorna som har kommit in via PayPal och Swish.  Märk inbetalningen med UAFA! Vi uppdaterar varje dag hur mycket pengar som kommit in.

BIDRAG PayPal + Swish =  979 kr :-)!!! Senast uppdaterad kl 13.30 den 3/7 - 2023

Tack på förhand

Mvh

Nuulu Ndiwabene

Grundaren av The UAFA

bottom of page