top of page

Stöd vårt arbete för att stötta fler flickor i utsatthet i Uganda till ett bättre liv genom löpning.

Kvinnors situation i Uganda har av tradition varit sämre än för männen. Uganda starka traditioner och normer som präglar många kvinnors liv. Kulturen och traditioner sätter oftast männen i centrum och kvinnorna i en lägre ställning.

En flicka kan inte ta tid till att utöva idrott då detta skulle hindra henne från att hjälpa till i hemmet. Dessutom har Pandemin gjort fler flickor antingen till arbetskraft eller att giftas bort. En av anledningarna till att de gifts bort i tidig ålder (före 18 år) då det råder brudpris som innebär att innebär att mannen betalar brudens familj en summa pengar eller varor för henne. Detta ger familjen en inkomstkälla. 

 

Vi brinner extra för tjejer som har det kämpigare i ett land som Uganda, där man oftast ser som bortkastad tid att investera i tjejer då de ändå gifter sig och blir hemma fruar. Vi vill hjälpa hemlösa, utsatta ungdomar framförallt flickor till ett bättre liv genom löpning och ge dem möjlighet att idrotta utan att behöva tänka på ekonomiska och kulturella hinder. I vår friidrottsskola UAFA så får flickor och pojkar samma förutsättningar till att utöva idrott och försöka slå igenom internationellt. Genom ditt bidrag bidrar du till att fler unga flickor med talang för löpning får ett hem, mat, utrustning, massage, sjukvård samt transport dessutom lite fickpengar så de kan köpa nödvändiga saker de behöv ser som t.ex bindor mm. 

Vi vill ge flickorna samma möjlighet att utöva friidrott på elitnivå och därmed möjligheten av ge sig själva ett bättre liv genom t.ex att gå i skolan, hälsosam livsstil, ledarskap, skriva kontrakt, teamwork, få en inkomst, hårt arbete etc. Verktyg de kommer att ha nytta av resten av deras liv. Varje krona som doneras går oavkortat till Friidrottsskolan.

 

Målet för 2022 är att 70% av löparna i UAFA ska vara kvinnor, på detta sätt kan du som donator veta att de pengar du ger verkligen kommer att ge fler flickor en chans.

Stöd vårt arbete för att stötta flickor i utsatthet till ett bättre liv genom löpning.

Vi tar tacksamt emot alla bidrag, stora som små. 

Vi slår ihop summorna som har kommit in via PayPal och Swish. För dig som inte har PayPal och kan swisha till 073-955 93 01. Märk inbetalningen med UAFA! Vi uppdaterar varje dag hur mycket pengar som kommer in.

BIDRAG PayPal 1228kr + Swish 57 098kr =  58 326 kr :-)!!! senast uppdaterad kl 08.15 den 17/1 2022

Paypal tar en avgift per donation

Mvh

Nuulu Ndiwabene

Grundaren av The UAFA

Här kan man läsa mer om flickornas situation i Uganda. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnors_situation_i_Uganda

bottom of page